Яне Янев оглавява фонд „Земеделие“?

 

Яне ЯневРЗС няма да се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, но ще подкрепи ГЕРБ на вота, съгласно споразумението, което двете партии подписаха на 19 май тази година.

Това е решил Политическият съвет на партията на разширено заседание, съобщават от пресцентъра на партията.

Хората на Яне Янев са одобрили споразумението между лидерите на РЗС и ГЕРБ за създаване на съвместен експертен съвет за борба с корупцията, подписано на 23 юли 2014 г. Освен това от РЗС са готови да организират и постоянен дискусионен форум по конституционни въпроси, в който да участват техни експерти и такива на ГЕРБ, както и общественици. РЗС щяла да работи на изборите съвместно с ГЕРБ с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание, се казва още в съобщението.

Политическият съвет на РЗС приема като своя основна задача да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квази-десни и криминални коалиции, пише още в съобщението от партията.

Междувременно, в началото на август, лидерът на РЗС бе сред спряганите имена за наследник на Муса Палев в Областната администрация в Благоевград. Запитан от журналисти, той заяви, че няма такива амбиции, а на въпрос получил ли е предложение да заеме държавния пост, допълва: „Казал съм пред когото трябва. За мен е унижение в родния ми край да управлява човек като Муса Палев, който не само е некадърен и неадекватен, но и вреден за жителите в региона“, казва още Янев.

Според наша информация обаче, Яне си пазил поста за шеф на Фонд „Земеделие“ след изборите, срещу който правеше с месеци кампания, за да свали ръководството.

Той не коментира тези слухове отпреди дни, а само увери, че РЗС ще участва в предстоящите парламентарни избори с каузата десният вот в България да бъде консолидиран.

„Тези дни се направи нова дясна формация от шепа хора, които няма да постигнат нищо друго освен да отнесат няколко хиляди гласа от дясното. Трябва да се обединим и срещу всякакви партии като БСП, ДПС, Атака, барековци и други плазмодии и да не допуснем те да участват във властта“, подчерта Янев.

Така авторът на инициативата „Ще уволня Бойко Борисов”, с която РЗС стартира предизборната си кампания за президентските избори през 2011 г., сега бе категоричен, че единствената силна дясна партия в момента е ГЕРБ и всички формации в център и дясно трябва да се обединят около нея. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене