Задържаха Бацилите от Гоце Делчев за производство и разпространение на „весел чай“

Двама криминално проявени от Гоце Делчев са задържани вчера след специализирана полицейска операция, часове след третия случай на младежи, попаднали в болница след употреба на новия вид дрога, известна сред тийнейджърите като „весел чай“.

Арестуваните са известните в града и района кримки Иван Бацалов и Красимир Методиев, познати като Бацилите, за съпричастност към производство и разпространение на дизайнерска дрога, която до този момент не бе добре позната за криминалисти и медици от Гоцеделчевския регион, тъй като появата й е отскоро.

Перфектната полицейска акция по задържането на Бацилите е била проведена в късния следобед вчера на улица „Дунав“ в Гоце Делчев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, вчера около 12:30 часа в МБАЛ „Иван Скендеров“ бе докаран от екип на Спешния център в безпомощно състояние и в кома 23-годишният Алил С. от гърменското село Дъбница. Младежът припаднал в центъра на селото, след като се предозирал с „весел чай“.

Заради тежкото му състояние, Алил С., който е известен наркозависим в града, бе поставен на командно дишане. Впоследствие стана известно, че през миналата седмица в болницата са били закарани по спешност и със същите симптоми още две момчета – ученици в гоцеделчевска гимназия, които след възстановяването си при разпитите, проведени от криминалисти, признали, че са се снабдили с наркотика от заведение, намиращо се в близост до учебното им заведение.

Учениците Найден от ромския квартал в Гоце Делчев и Ибрахим от гърменското село Крушево признали пред органите на реда, че след като изпробвали упойващото вещество „весел чай“, се почувствали много зле и потърсили медицинска помощ.

В по-тежко състояние, напълно идентично с това на 23-годишния Алил С. от Дъбница, който все още е в болнично заведение, е бил ученикът от Крушево – Ибрахим.

След трите поредни случая полицията в Гоце Делчев е на крак, извършват се щателни проверки и се изпращат за специализиран анализ намерена дрога от различни видове.

Тъй като отскоро навлизащата и все още недотам позната за криминалистите в Гоцеделчевско дизайнерска дрога „весел чай“ или „бонсай”, притежатели и консуматори се опитват да ги въвеждат в заблуждение и компроментиране в невежество и непрофесионализъм с твърдения, че намерените количества дрога били гипс, хума за козметични цели и други.

От РУ-Гоце Делчев увериха, че се работи много сериозно по установените случаи на иззети наркотични вещества при извършените през последните няколко седмици проверки в частни домове и заведения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене