ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ! 9-г. момче с опасност за живота, блъснато в центъра на Кюстендил

Деветгодишно момченце от Кюстендил пострада тежко, след като бе блъснато от кола в центъра на града през почивните дни. Малкият Ивайло е в „Пирогов” с опасност за живота, той е пострадал, докато карал велосипеда си на ул. „Цар Освободител“ в 17.25 ч. в неделя.

Според търговски работници детето е било част от група малчугани, които карали колела. Инцидентът станал, когато групичката изкочила от паркинга при ГУМ, Ивайло бил водач на велосипедистите и бил блъснат от лек автомобил, който се е движел от пазара в посока полицията. Причините за инцидента се изясняват, но според свидетели на произшествието мъжът, блъснал момченцето, веднага слязъл от колата и не се отделил от него дори в Спешен център.

„Този път поне линейката пристигна бързо, ние я повикахме, като видяхме какво става”, разказаха таксиметровите шофьори от близката стоянка. Според тях децата изскочили изневиделица пред колата, която не се движела бързо. „Дано да има късмет детето, но е напълно безотговорно родители да оставят деветгодишния си син сам да кара велосипед по най-натоварената улица в града”, коментират таксиджиите.

Кюстендил е един от градовете, в които има поне двадесет километра велоалеи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене