Общинският кризисен щаб в Благоевград ще заседава, а хората са в очакване – ще има ли и допълнителни мерки

След като днес стана ясно, че от петък вечерта (27 ноември) в страната се въвежда частичен локдаун като се затварят училища, детски градини, фитнес зали, големите търговски обекти тип „Мол”, в Благоевград ситуацията е още по-напрегната, защото се чака и заседанието на Общинския кризисен щаб.

Припомняме, че миналата седмица към ОбС – Благоевград бе сформирана специална комисия за борба с Ковид – 19, която поиска пълно затваряне на града, както и въвеждането на вечерен час.

 

Днес, Общинският кризисен щаб ще заседава от 16.30 часа, като по време на срещата между институциите ще се обсъди и това предложение.

На фона на ограничителните мерки, които влизат в страната и които на практика ще започнат да действат от събота, обществеността в Благоевград се питат – ще има ли още по-строги мерки за областния център, предвид на това, че според ежедневните справки на РЗИ – градът е огнище на вируса.

На редовната пресконференция на председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров бе повдигнат точно този въпрос. Д-р Павлин Янкулски, който е председател на комисията каза, че не е важно само какви мерки ще се гласуват, но и ще се изпълняват ли те. „Още от пролетта поставяме въпроси, свързани с пандемията. Отговора на кмета до ОбС беше, че това не е негова работа”, припомни Янкулски.

А Кирил Илиева от ГЕРБ добави, че комисията е предложила добри решения, като изрази надежда, че поне 20 – 30 % от тях ще бъдат одобрени. „Трябва да балансираме интересите между бизнеса и здравето, но здравето трябва да е с приоритет”, категоричен е той.

От Комисията за борба с Ковид – 19 настояват още за обособяването на триажен кабинет, както и за оформяне на пространство в зала „Яворов”, в което хората, които се редят на опашки пред РЗИ за направления да могат да изчакват реда си.

 

Очаква се след края на Общинския кризисен щаб да се състои брифинг, на който ще бъдат оповестени и решенията!
E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене