Рестартираха замразен от няколко правителства, строеж на спортен обект в Гоце Делчев

_MG_5720

След близо 35-години очакване, неврокопчани са обнадеждени, че след около половин година, най-после, ще имат Многофункционална спортна зала.

Днес в Гоце Делчев започнаха същинските дейности по възобновяване строежа на спортна зала в града. Проектът се изпълнява по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, като стойнотта му е 3.5 млн.,  които ще обезпечат строително-монтажните работи, оборудването и обзавеждането на залата, техническия и авторски надзор. Сградата ще представлява комплекс, който ще включва зала с изцяло метална конструкция; хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Общата застроена площ на комплекса ще бъде 3071 кв.м. Игралното поле на състезателната зала ще е с размер 20/40 метра. Тези размери ще позволяват използването на игрището за хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата по проект е 1100 седящи места за публика. Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки. Многофункционалната спортна зала ще разполага със система за видео наблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация. След завършването си, това ще бъде най-модерната спортна зала в региона, която освен за спорт ще се използва и за други публични прояви.

Да се построи в Гоце Делчев спортна зала е идея от близо 35 години. През 80-те години на миналия век, бе извършена и церемонията по „първа копка“, на съседен, тогава общински парцел. Но още в начален стадий, обектът бе изоставен поради неустойчивост на почвата. След демократичните промени, в предизборната кампания на НДСВ, тогавашният министър на спорта, небезивестния „Лучано“, направи с царска показност втора „първа копка“ на Многофункционална спортна зала. След рекламната церемония се оказа, че финансовото обезпечаване на обекта е почти символично, което стигна само до изграждане на носещата конструкция за зрителските места. Днешният рестарт на обекта и гарантираното (за сега) финансово обезпечаване на проекта дава надежди, че след 5 месеца (както обещава консорциумът-изпълнител) неврокопчани ще могат да си честитят Многофункционална спортна зала.

_MG_5724

_MG_5725

_MG_5726

_MG_5727

_MG_5728

_MG_5729

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене