Благоевградчанка търси помощ от председателя на ОбС заради безхаберието на Общината

Благоевградчанката Сашка Трендафилова Атанасова поиска съдействие от председателя на Общинския съвет – Андон Тодоров. Тя предприе тази стъпка, тъй като ръководството на Община Благоевград бездейства за решаването на елементарен битов проблем – работното верме на един магазин. Жената дори предлага промяна в Наредбата за условията и реда за извършване на търговска дейност заради „безхаберието на Общината”.

Тя и съседите се оплакват отдавна от наемателя на хранителен магазин „Валентино”, разположен в партера на кооперацията, в която живеят. Атанасова припомня, че подали сигнал в Община Благоевград на 19 август и на 17 септември е издадено указание от зам.-кмета по сигурността, обществения ред и спорта – Любен Милев, с което наемателят на магазина се задължава да ограничи работата на магазина от 07,00 до 22,00 часа за времето от ноември до март и от 07,00 до 23,00 от април до октомври. Въпреки дадените му указания наемателят отказва да се съобрази с това и продължава да работи след 23,00 часа, като само е спрял светещия движещ се надпис над магазина „нон стоп алкохол, цигари и хранителни стоки”. А най-голямо струпване на хора има в часовете от 22,00 до 02,00 часа. Говори се силно, бумти силна музика, оплаква се благоевградчанката.

„На практика наемателят на търговския обект ни дава възможност да спим само след 02,00 часа през нощта. Уведомили сме Общинското звено „Общинска охрана и обществен ред”, но няма никакви действия. Явно Общината е безсилна или незаинтересована да приложи в действие собствените си указания и разпоредбите на общинските наредби, за да защити и гарантира спокойствието ни през нощта. В същото време Общината, без наше знание и съгласие, използва дори имената и длъжностите ни, за да си направи реклама в местната преса как бързо и компетентно „решава” проблемите на хората само за 24 часа. Тези PR акции на наш гръб „решиха” проблема само за пред обществеността, само формално на хартия, но не и на практика. За жалост почти месец след указанието на Общината наемателят продължава да работи и след 23,00 часа. Недопустимо е да се разрешава денонощно работно време или удължено работно време на обекти, разположени в жилищни сгради с режим на етажна собственост”, жалва се на председателя на ОбС Сашка Атанасова. Според ней и нейните съседи най-лесният вариант за решаването на проблема е сегашната алинея 3 на член 6 от Наредбата за условията и реда за извършване на търговска дейност, която гласи: Забранява се работата на заведения за хранене и развлечения, находящи се в жилищни сгради, от 22,00 до 07,00 часа в периода ноември-март и от 23,00 до 07,00 часа в периода април-октомври” да се допълни, като след думата „развлечения” се запише „и магазини”.

„Искрено се надяваме на помощ и съдействие от Ваша страна, съгласно правомощията Ви, за разрешаване на проблема ни. В случай, че се стигне до изменение на общинската наредба, ще се реши не само нашия, но ще се реши кардинално този въпрос на територията на общината и няма да се налага всеки отделен случай да се разглежда и решава на парче”, по този начин завършва своето искане Сашка Атанасова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене