Бабяк засия като Малката Швейцария

Село Бабяк в община Белица захвърли старите премени и се преобрази в модерно европейско населено място.

Новата визия на селцето, сгушено между Рила, Пирин и Родопите, се дължи на услията на общинския кмет Радослав Ревански. Амбициозният градоначалник направи показно как с много работа и воля може да се благоустроят и малките населени места.

Повече от половин век в Бабяк не беше правен ремонт и улиците ни приличаха на Кербала – осеяни с кратери, без асфалт, тъмни и потънали в кал. Сега не можем да се нарадваме на ремонта. Вече казват, че Бабяк е Малката Швейцария, каза кметът на селото Шемедин Бъсков.

В селцето са асфалтирани всички улици, с изключение на една-две, които ще се довършат през пролетта. Подменена е и канализационната мрежа. Но най-много местните жители се радват на обновения център на селото – изцяло ремонтирана е сградата на Народно читалище „Пробуда 2011“, малкият площад също е преобразен и навсякъде има LED осветление.

„Впечатлени сме от всичко хубаво, което се случи в селото ни, благодарение на общинския кмет Радослав Ревански и на местния управник Шемедин Бъсков. Впечатлени сме от екипа ви, харизмата и мотивацията, с които увличате. Това, което се прави с желание и средства за селото ни, от човек, който милее за Бабяк е най-хубавото. Вие и екипът ви, г-н Ревански, сте мечтаното управление от години. Грижите за града и селата са очевидни. Който не иска да види, никога няма да прогледне. Дерзайте“, написаха благодарни жители на Бабяк.

Кметът Радослав Ревански преобрази всички населени места в община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене