С четири нови проекти по Програма Еразъм+ КА 229, стартира новата учебна 2020/2021 г. Първо ОУ „Св. Св . Кирил и Методий“ в Гоце Делчев

Четири са новите проекти по Програма Еразъм+ КА 229, с които ще започне новата учебна година за Първо основно училище „Св. Св . Кирил и Методий“ съобщиха от ръководството на елитното школо .

Проектът „Open to the future“ с координатор България, партньори  Италия, Португалия, Румъния и Гърция е одобрен за финансиране.

Дейностите през следващите две години ще бъдат осъществявани в платформата eTwinning, както и в предстоящи пет мобилности, в които по 6 ученици ще имат възможност да обменят добри практики в областта на проектно-базираното обучение в Италия, кодирането в Румъния, STEAM в Португалия, роботика в Гърция и 3D принтиране в България.

Три са одобрените за финансиране проекти по Програма Еразъм+ КА229, в които училището ще участва като партньор.

“Back in time with an old photo” с координатор Италия, чиято цел е чрез стари снимки и пощенски картички, да дадем възможност на учениците да научат историята и културното наследство на градовете, в които живеят и да се запознаят с това на своите връстници в страните партньори Италия, Турция, Чехия, Полша и Литва.

Още един финасиран проект с координатор Италия “Let’s help our earth live longer” ще предостави възможност на българските ученици да обемнят добри практики в областта на опазването на околната среда и климатичните промени с връстници от Италия, Турция и Румъния.

“Robotic school of humanists” с координатор Полша ще развие езиковите умения по английски език на учениците  ни чрез участие в различни иновативни практики в партньорство с връстници от Литва, Полша и Италия. Българските ученици ще споделят постиженията си в областта на театъра и ще представят утвърдени драма техники, които прилагат в заниманията по английски език.

Всички  от  Първо ОУ в Гоце Делчев с нетърпение очакват стартирането  на международните партньорства за училищен обмен и споделяне на добри практики.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене