Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” ще завладее Разлог

"Огънят на Орфей"

Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” ще се проведе от 7 до 21 август в Разлог. За пръв път Община Разлог прие да бъде домакин на Академията през 2013 г., като предостави солидна материална база, транспортна подкрепа, помощ при настаняването и голяма организационна поддръжка на събитието. Това утвърди Разлог – град между трите най-красиви планини на България – като място за по-нататъшното развитие на форума.

Община Разлог отговори на нуждите появили се с разрастването на Академията и броя на участниците в нея, а именно по-голяма база за работа, по-голяма зала за сценични изяви, по-благоприятни условия за транспортиране и настаняване на участници и гости.

Лятна академия за изкуство “Огънят на Орфей” е творчески и фестивален форум на утвърдени творци, педагози и млади хора от България и Европа. Обединява музика, изобразително изкуство, литература, театър, фотография, фолклор, танц. Предоставя възможност за изява и обучение на млади таланти с преподаватели на международно ниво. Участниците (хора от над 15 страни) са носители на награди от престижни конкурси, много от тях продължават образованието си в учебни заведения по изкуство. Най-важният успех на Академията е срещата и приятелството на уникални творчески личности.

„Огънят на Орфей” е творческо огнище на утвърдени и млади хора на изкуството от различни страни на Европа и света. Тя дава силен тласък за формиране на човешкото и креативно начало в нейните участници, чийто брой нараства прогресивно. Събитието създава атмосфера на приятелско общуване и творчески стремеж, заложен във всяка човешка индивидуалност.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене