Обучават младежи за действия при бедствиe и катастрофа


Подготвят брошура за ученици
Двадесет безработни младежи ще се обучават по проект „Обучение на безработни млади хора по превенция за намаляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи“. Той се осъществява от БЧК- Кюстендил и се финансира от Община Кюстендил. Проектът ще се осъществи в рамките на 4 месеца.
„Много трудно намерихме тази група младежи. Причината е, че младите хора не проявяват интерес към програми за повишаване на техните знания и умения при бедствия, аварии и катастрофи. Благодаря за съдействието на Бюрото по труда. Ние знаем какво се случи през тази година в България. Затова и проектът е насочен към обучение на такава тема. Първите минути при едно бедствие са изключително важни и е добре колкото се може повече хора да знаят как да действат“, заяви директорът на БЧК- Кюстендил д-р Емилия Кацарска.
По време на проекта младежите ще преминат през различни обучения, като например ще бъдат запознати с видовете бедствия, аварии и катастрофи и как да се реаг
ира в такива ситуации. Участниците започнаха обучение за оказване на първа долекарска помощ. Те ще преминат и 8 полеви обучения на река Струма и в Осговската планина. По проекта ще бъде изработена брошура, която ще се раздава на учениците от Кюстендил.

www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене