При спазване на всички мерки против заразата, седмокласниците от Първо ОУ в Гоце Делчев влязоха в школото си за матурата по БЕЛ

Седмокласниците от Първо ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ днес влязоха в своето училище при засилени мерки за  сигурност  назначени от Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването за матурата по БЕЛ.

На входа на училището, според изискванията  на всички които днес се явиха на матурата бе премерена температурата от медицинско лице което изискваше всички да са с маски . Дезинфектантите също не липсваха както и добрата дисциплина и перфектната организация при провеждането на  днешната матура . Учениците от школото както винаги бяха стриктни и добре подготвени за изпитанието .

Това бе последната част от матурата  и учениците работиха  върху „Задача с много неизвестни”.

Задача от матурата по български език и литература за седмокласниците тази година бе върху произведение на Братя Мормареви.

Седмокласниците отговаряха на литературен въпрос върху стихотворението „На прощаване“ на Христо Ботев. Те трябваше да разсъждават върху цитата: „Но туй щат братя да видят и кога, майко, пораснат, като брата си ще станат – силно да любят и мразят…“.

Точно  в 9.00 ч. изпитът по БЕЛ започна за близо 60 000 седмокласници от страната .

В 7.00 ч. беше изтеглен Вариант 1 от изпитните теми а  учениците имаха на разположение 150 минути, за да се справят с двата модула – тест и преразказ.От Първо ОУ в Гоце Делчев коментираха че  седмокласниците са се справили отлично.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене