Невиждано задръстване на границата: Километрични опашки от автомобили запушиха Кулата

Пет километра е опашката от чакащи автомобили за влизане в Гърция – в нея са блокирани български граждани, гръцки граждани, работещи на Кулата.

Задръстването буквално е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропускат по-бързо от леките автомобили, пише Канал 3.бг.

Опашката е до разклона за село Тополница и Марикостиново, и продължава да се трупа.

Чакащите в задръстването са недоволни. Много българи са тръгнали на почивка в Гърция с аргумента, че „докато не си изградим пречиствателни станции на морето, няма да отидем на нашето Черноморие”.

По информация на посолството ни в Атина при влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинация на пътуването си. На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай препоръчваме на българските граждани да се връщат в България от границата.

От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Задължителното тестване за коронавирус на летищата и 14-дневна карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, независимо от тяхната националност, които пристигат от райони, рискови от COVID-19, според оценката на Европейската агенция за авиационна безопасност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене