Футболист от Хаджидимово пребори 8-кг щука и счупи рекорд на язовир „Ловча“

Футболистът на „Пирин“ (ГД) Ангел Кюмурджиев показа, че освен ловец е и добър рибар, като улови 8-килограмова щука /на снимката/. Слуката го споходи на язовира до пограничното село Ловча, където напоследък през почивните дни Кюмурджиев може да бъде намерен доста често.

Хаджидимовецът постави рекорд на местния водоем с размерите на уловената риба, която от вида си е най-голямата хващана там. Той заложи на старата си изпитана въдица и закачи блесна ветеран, която и този път не го подведе. Показа и че е търпелив, и повече от 30 минути се надхитряше с хищника, преди да го изтегли от водата сам, без чужда помощ. Веднага след това главният герой се снима за спомен и увековечи момента, което светкавично намери продължение и в социалните мрежи, където получи много поздравления.

След прибирането вкъщи играчът от Хаджидимово веднага изчисти рибата и я приготви за съхранение в хладилника. Щуката вероятно ще бъде консумирана в тесен приятелски кръг с по чаша бира под хубава сянка. Със сигурност на трапезата няма да сервира главата, която ще бъде обработена и препарирана, за да застане на подобващо място сред неговите трофеи.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене