Прогноза за времето – 6 юни (събота)

Очакват ни температури от 24 до 32 градуса

Денят ще е топъл и почти без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна в часовете след обяд. Тук-там в западната половина на страната е възможно да превали слабо. Вятърът около и след обяд ще бъде топъл, южен, но със силни моментни пориви. Температурите ще бъдат от 24 до 32 градуса. Сравнително по-топло днес ще е в източната половина на страната.

Атмосферното налягане ще остане пониско от средното за юни и през деня още ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 26 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен поривист вятър от юг-югоизток.Температурите ще останат високи и максималните ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 17° – 18°.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна и на места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

През почивните дни времето на Балканите се определя от циклон в Средиземноморието, който се развива югозападно от България. На него дължим топлите пориви на вятъра и пустинния прах в атмосферата. По същата причина в Западна България и през двата дни температурите са с една идея по-ниски.

В неделя валежите следобед ще са на повече места, предимно в Западна и Централна България. Има условия за гръмотевични бури и градушки. Температурите в най-топлата част на денонощието ще бъдат с градус-два по-ниски спрямо съботния ден.

През цялата следваща седмица времето ще е често променливо с валежи и гръмотевични бури и риск от градушки в следобедните часове. С леки колебания дневните температури обаче ще останат високи – над 25 до към 30 градуса.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене