Инфекциозното в Гоце Делчев има спешна нужда от персонал! Доктор Костадин Итев : Колегите изнемогваме работим по 12 часа на ден!

Инфекциозното отделение в град Гоце Делчев и пригоденото отделение „КОВИД“, изнемогват за перносал. Това заяви пред Топ Преса, ръководителят на отделенията доктор Костадин Итев. По думите му, целият персонал ръководен от него работят по 12 часа на ден без прекъсване и почивка. Това е нечовешко натоварване. Нужна е намеса и съдействие на неврокопските медици от МБАЛ „Иван Скендеров“, които са първа линия, още повече че коронавирус инфектираните в града ирегиона се увеличават.

„Работим по три направления. Първото това са всички инфекциозни болести различни от КОВИД, пациентите се лекуват и обгрижват постоянно, следва отделението за лечение на КОВИД – 19, където вече има пациенти на лечение и третото е постоянната връзка с карантиринари, които се консултират, също така и случаи на прекарана инфеция, излекувани, които също се консултират по телефона. Това е натоварване и ни е нужна глъдка въздух, заяви пред Топ Преса доктор Костадин Итев.

От гледна точка на оборудване и лекарства, ръководството на лечебното заведение се е погрижило и няма недостиг. Единственият недостиг за сега е на медицински лица и персонал.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене