Есето на единадесетокласникът Георги Спахиев от Хаджидимово „Любов и тъга“ ,класирано на Трето място на Националния литературен конкурс „Любовта и свободата“

Третото престижно място получи в класацията на  Националния  литературен конкурс „Любовта и свободата“, есето „Любов и тъга“ на единадесетокласника от СУ „Никола Вацаров „ в Хаджидимово, Георги Сахиев.

Новината за поредният успех на талантливия ученик е буквално от преди минути , съобщи неговата преподавателка  старши учител Заприна Глушкова. Конкурса  е организиран  от НПТГ „Шандорф Петьофи“ – Разград.

Ето какво споделя в есето си  неговият  автор: „За любовта колкото и да се пише ще бъде малко. Не може да бъде описано всяко чувство в душата на човек, защото има такива, които трябва да останат неписани. Любовта е едновременно най – хубавото и най – лошото чувство.

Тя може да те накара в един и същи миг да си най – щастливия, но и най – тъжния човек на света. Достоевски казва: „Красотата ще спаси света!“. А аз мисля, че любовта между нас – хората, може да спаси света.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене