Трима станаха заразените с корона вирус в Гоце Делчев, за лечение в Ковид отделението са приети още един мъж от Балдево и жена от Осина

Мъж и жена  от гърменското село Балдево и от сатовчанското  село Осина са приети вчера в Ковид отделението на МБАЛ „Иван Скендерв“ в Гоце Делчев . Преди час е приет и още един мъж от Гоце Делчев ,който е насочен за приемане в Инфекциозното отделение със съмнение за корона вирус. На новоприетият е взета проба и докато излезе резултата той ще остане в отделението под наблюдение. Новоприетият от днес мъж е таксиметров шофьор.

Така , заразените болни които в момента се лекуват в МБАЛ „Иван Скендеров“ стават трима  с  45 годишната служителка в гоцеделчевската болница за която  още се грижи персонала на отделението . Все още не може да се говори за четвъртия  приет мъж, че е заразен с корона вирус докато това не се установи от взетата му проба която най- вероятно ще бъде готово в късния след обяд на утрешния ден.

Заразеният  мъж от Балдево е пастир и е на 44 години  а жената от село Осина  е на 60 години .

И на двамата пробите са положителни .

Мъжът от Балдево е бил в неразположение  от две седмици . Не е бил в контакт с други лица .Посещавал е лекар изписани са му били лекарства и му е била взета проба за корона вирус .Резултата  е пристигнал от София миналият ден  и се е оказал е положителен.

Ковид  отделението в  гоцеделчевската болница разполага с 12 легла . В него обаче се лекуват хора и деца с други инфекциозни болести .

Кухнята на ушното отделение е приспособена за спешен Ковид кабинет . Той играе роля и на  приемен кабинет който работи 24- часа  и в него се правят  проби и се консултират съмнителни пациенти .

При евентуално увеличение на заразените болничното заведение в  Гоце Делчев има готовност да подсигури до 50 и повече легла за болни от корона вирус  след трансформация на някой отделения .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене