Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков се отчете за първото полугодие

Радослав Тасков

Местните парламентаристи гласуваха и 1000 лв. субсидия на Народно Читалище „Никола Вапцаров“

В момента се провежда редовна сесия на Общински съвет – Благоевград. В нейното начало председателят на ОбС Радослав Тасков направи отчет за дейността си през първите 6 месеца на тази година. От него стана ясно, че през първото полугодие на 2014-та година местният парламент е провел 9 заседания – 6 редовни и 3 извънредни, на които е приел 315 решения.

„Сред най-важните решения на съвета е приемането на бюджета на община Благоевград за 2014-та година, Програмата за управление на собствеността и Инвестиционната програма на общината. От началото на тази година е приет и изцяло нов Правилник за дейността на Общински съвет, съобразен с всички изменения на ЗМСМА“, каза Радослав Тасков от трибуната на ОбС.

След отчета на председателя на местния парламент съветниците приеха и предложението на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов за 1000 лв. субсидия на Народно Читалище „Никола Вапцаров“ в областния център на Пиринско. Тя ще започва да се изплаща от датата на сключване на договора на барчето, което се помещава в читалището. Както е било досега, работещите в културната институция ще продължават да ползват 20% намаление в заведението на читалището и при заявка ще могат да го ползват за своите сбирки.

Друга точка, която ОбС-съветниците приеха, е за преименуването на Професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев”.

Редовното заседание на ОбС-Благоевград продължава. В дневния ред са заложени общо 42 точки.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене