Огромни листове шперплат, застрашават живота на клиенти в закусвалня ‘Бакалов’

Днес, наша читателка сигнализира в редакцията на Топ Преса, че закусвалнята на царят на баничките Димитър Бакалов,намираща се в центъра на Благоевград е опасна за посетителите си. „Влизам с детето си и то сочи нагоре:  Мамо, виж тавана, ще падне…  каза уплашен четири годишния ми син. Погледнах тавана и видях няколко платна шперплат отлепени от краищата и са готови да паднат. Взех набързо закуската и изтичахме навън. Направих няколко снимки да покажа проблема. Най- вероятно вие няма да покажете снимките, но за мен това е проблем. Не би трябвало толкова посещавана закусвалня да бъде с такъв таван.  Ако се окаже, че това е някаква декорация от новия интериор на закусвалнята, мога само да кажа, че не се е получило добре“.Пише ни в писмото си Василка Иванова от Благоевград.

Ние от Топ Преса, се поразровихте из техническите спецификации за проектирането на тавани и открихме, че читателката ни има право.

Хигиенните изисквания към заведенията за обществено хранене
Раздел III
Хигиенни изисквания при проектирането, строителството и устройството на заведенията
Таваните да са проектирани и изпълнени така, че да не позволяват натрупването на прах, образуването на кондензат и плесенясване, да са удобни и достъпни за почистване и обработка с дезинфекционни средства;

 Bakalov-3

Bakalov-2

Bakalov

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене