В Рибново след смяната на джамийското настоятелство започнаха и новите инициативи в полза на местното население

Джамийското настоятелство в гърменското село  Рибнов е било сменено преди месеци, научи Топ Преса.  Мястото на досегашните настоятели  е вече  заето от седем млади и високо образовани  мъже които от тогава не спират да работят за вярата , за поддръжката на местната джамия както и да решават с доброволен труд и свежи  идеи стари проблеми в селото какъвто е този с местният гробищен парк .

 Обединени ,Инициативен комитет, джамийско настоятелство и местни хора подеха  благородното начинание за разширяване  на старият проблем в  гробищният парк  и за прокарване на нормален път до него.

Доброволци и настоятели от Рибново  с материали осигурени  от  община Гърмен със съдействието на кмета Феим Иса   и доброволен труд  вече е удължиха с 40 метра така наречената улица „последна“ която води към местният гробищен парк и която бе в окаяно състояние. На доброволни начала  е разширен с 12 декара и самият  гробищен  парк .Направени  са бетонни пътеки в по- голямата част на парка  като в селото е направен вече и автопарк за прибиране  от улиците на старите  и неизползваеми автомобили които пречеха на движението и загрозяваха селото.

 Определеният  минимален наем за ползване на авто- парка е: за  големи автомобили 10 лева на месец , а за малки по 5 лева на месец . Средствата които ще бъдат събирани от наемите на автопарка  ще бъдат използвани за нуждите на джамията и за бъдещи местни инициативи.

Така в Рибново с доброволен труд и съпричастност на цялото население е решен и още един от големите проблеми ,този със старите автомобили задръстващи улиците в селото .

„Нека да продължим, с инициативите и хората да разберат, че  младата смяна в селото , даде началото на промяната. Щом се вижда промяната в джамии, гробища, заедност и взаимно уважение по празници, инициативи и много  други неща,  ни кара  още повече  да се сплотяваме и растем най-вече духовно във всяка една свера. Ние  продължаваме без да се подадваме на критики целящи  разцепление и  политически интриги . Ще работим  за доброто на хората,пък кой каквото иска да говори. Всевишния вижда най-добре и той съди и награждава“ ,коментираха младите  от новото джамийско настоятелство в Рибново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене