Скандално: Изхвърлен от ГЕРБ началник горски участък и с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение стана лидер на общинското ръководство на ВМРО- Гърмен

 Горският началник участък в ДГС – Гърмен, Тони Сидеров от село Гърмен е новия общински лидер на червено- черните от ВМРО в община Гърмен .

Той е бил поставен на поста от  лидерът на ВМРО Петрич и депутат от управляващата коалиция Стоян Божинов. Скандалния  Тони Сидеров който е изхвърлен от ГЕРБ- Гърмен още преди местните избори , заради не лоялност заепоста общински председател на ВМРО , на който дълги години бе  починалия Георги КеремедчиевЧичката от село Балдево .

Чичката сигурно се обръща в гроба си заради  въпросната постановка с поставянето на  Тони Сидеров  като водач на червено- черните  в община ни “ , коментират заклети  патриоти от  общинската структура почувствали се унизени и пренебрегнати от депутата Стоян Божинов.

В структурата след наложеният им лидер се коментира ,че едва ли областното и централното ръководство на ВМРО са в час какви ги върши  Божинов в региона .

От там излиза и факта че новият им лидер е бил буквално изхвърлен от ГЕРБ –Гърмен заради  нелоялност и работа срещу  партията  по време на местният вот  и че той е с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение  от ДГС-Гърмен за  скандални нарушения и злоупотреби .

В ГЕРБ Сидеров влязъл с едничката цел да бъде назначен за началник горски участък ,а по късно и за директор на горското стопанство . Стигнало се даже определени среди в ГЕРБ да предложат кандидатурата му за  директор  на ДГС Гърмен но тя е била отхвърлена с  голямо мнозинство и от този момент започнало неговото отмъщение и работа  антиГЕРБ .

За достоверност на  подадения  от ВМРО Гърмен сигнал за назначеният им нов общински лидер , репортер на медията ни се свърза с общинския ръководител на  ПП ГЕРБ в Гърмен Верхат Ислямов , който потвърди, че още  преди  местните избори през миналата година общинското ръководство и  членовете на ГЕРБ –Гърмен са се  разделили с Тони Сидеров заради  негова нелоялност  и работа срещу кандидата и листата общински съветници на ГЕРБ по време на  местните избори .

Парадокса с рокадите  предприети от депутата от Петрич Стоян Божинов  продължават и в община Сатовча , ни информираха от тамошната структура .

Местните от ВМРО коментират ,че Божинов е започнал предизборната си кампания и организира още от сега издигането му за депутат в следващото  Народно Събраниеубеден, че  скоро предстоят такива .

В Сатовчанско  той подготвял също рокада  в общинското ръководството,  като за лидер  на мястото на досегашния  Андон Искренов от село Кочан ,напъвал да постави над 70 годишния д-р Николай Цачев който по- скоро бил комунист но не и патриот.  За 8-ми август Божинов обещал на патриотите  от ВМРО Сатовча две агнета  за  сбирката им на Комитски ливади“ над село Плетена където организацията има чешма а целта на занятието за този ден била почистване на терена около чешмата , банкет и договаряне на рокади за издигането на Божинов от структурите на ВМРО Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча за депутат в следващия  парламент след падането на кабинета  на Бойко Борисов .

Задачата на  д-р Цацев до тогава била да организира мероприятието и да къса колкото се може повече членове и симпатизанти от ГЕРБ, БСП и ДПС за множене на членската маса на ВМРО  и присъствие на  подготвеното от него мероприятие на  „Комитски ливади“ . „ Няма лошо , щом ще дава печено и пиене на корем ще идем  да похапнем и да пийнем пък после ще видим кой на къде ще тръгне“ се шегуват плетенци преди  организираното ядене и  пиене на „Комитски ливади „.

Запознати коментираха още ,че бил в ход и сериозен финансов ресурс за  привличане на нови членове и структуриране на мощна женска организация на ВМРО в община Сатовча  но на този етап макар и с обещания за раздаване на пари , д-р Цацев  удрял на камък.

И от двете организации на червено –черните в Гърмен и Сатовча подготвят  питане до лидера на партията си Красимир Каракачанов  дали действията на депутата  Божинов са съгласувани с основните  лидери на регионално и национално ниво и дали това не е  задкулисна политика която еднолично провежда Божинов срещу управляващата коалиция .

Недоволство  срещу действията на депутата Стоян Божинов зрее и в  организацията на ВМРО в община Гоце Делчев  които  отправят същото питане към лидера си Красимир Каракачанов .

Припомняме ,че само преди дни  депутата  и лидер на ВМРО в Петрич  от управляващата коалиция ,Стоян Божинов  изправи на нокти обществеността на  южния град със скандален  коментар направен в интервю пред местна кабеларка в което той директно  заяви в ефир“

ВМРО най-много спечели от протестите. Радвам се, че има такива, ние протестите трябва да ги чуваме, освен това с тях ще можем да притиснем ГЕРБ да приеме някои от нашите законопроекти, ако това стане то ние сме готови за избори“.Говорейки от името на ВМРО, партия, която е в управлението на държавата и коалиционен партньор на ГЕРБ,  петричкият политик скандализира обществеността, отприщвайки въпроса: Задкулисно ли е поведението на  ВМРО и прозира ли политическото двуличие на коалиционния на правителството партньор, в ситуация, в която страната се тресе от антиправителствени протести?!.  Когато устоите на управлението са разклатени, представител на коалиционния партньор, народен представител и местен лидер, твърди, че ВМРО е единственият печеливш от тези протести, и че те са начинът, чрез който партията може да „притисне“ ГЕРБ да им играе по свирката и да приеме техните законопроекти, за да ги подготви за предстоящите  избори е недопустимо , е мнението на петричката общественост. Интересното е в случая ,дали Божинов прави откровени признания или е проводник на политическо двуличие и лицемерие , не стихват коментарите  по повод изказването му в Петрич.

 

В края на 2019 година пък ,  Божинов скандализира отново гражданите на Петрич които с декларация до медиите  поискаха неговата оставка заради  отправени обиди към общинския  съветник Светослав Шарков от ГЕРБ  по време на редовно заседание на ОБС –Петрич отправяйки към него недопустими обидни квалификации .

„С непознато досега самочувствие Стоян Божинов демонстрира поведение, което един народен представител не би следвало да има, а обществото НЕ трябва да търпи и толерира. Още повече, че именно Божинов като съветник и политически лидер винаги е говорил за морал и принципи. Това ли са неговите? Морално и принципно ли е да наречеш „боклук“ и мръсно к***ле бивш свой колега? Това ли е лицето на Петрич и област Благоевград в 44-то Народно събрание? Това ли е общинският лидер на ВМРО – Петрич?, бе заявено в  острата  декларация в която бе поискана оставката и бързата реакция на политическото ръководство на ВМРО за обидите и поведението на техния народен представител.

В Петрич  не пропускат да напомнят и ,че срещу Стоян Божинов се водели  и съдебни дела  за продадена  фирма с големи задължения на някой си Въчко Геров Въчев .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене