До дни се решава бъдещето на „Пирин“(Гоце Делчев)

Спортно-техническият директор на третодивизионния Пирин (Гоце Делчев) Иван Близнаков разговаря със спонсора Иван Арнаудов за развитието на футбола в града

До няколко дни двамата ще се срещнат отново, за да уточнят въпросите, касаещи бъдещето на представителния тим.

„Нашето виждане с треньорския щаб е да се привлекат 4-5 класни футболисти, защото, ако наистина искането на спонсора е да атакуваме влизане в по-горната втора лига, то няма как да стане без качествена зимна подготовка и привличане на състезатели, по-добри от наличните. Напуснаха ни двама основни футболисти – Мартин Газиев, който вече е в отбора на Царско село, и Томи Костадинов – в македонския Брегалница ( Щип)“, коментира Близнаков.

„Отложихме старта на зимната подготовка заради падналия сняг и ниските температури. На този етап със старши треньора Йордан Боздански сме се разбрали вместо на 9-и на 12-ти януари, четвъртък, да съберем местните момчета, но не да започнат тренировки, а да проведем разговор с тях на стадиона. Официалният старт ще бъде на 16-и януари, понеделник, като до тогава вече ще има пълна яснота кои нови ще облекат фланелката на отбора и къде ще преминат етапите на зимната подготовка“, допълни той.

„От 7 до 10 контролни срещи ще изиграят нашите футболисти. Засега сигурни са три от тях – срещу отборите на Пирин (Разлог), Оборище (Панагюрище) и Беласица (Петрич). Запълването на програмата за контролни мачове ще стане в движение след разговори с ръководствата на отбори, готвещи се в Югозападна България по това време“, каза още той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене