81 са болните с COVID-19, заразата плъзна в нови градове у нас

Това заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб

Пациентите с коронавирус у нас са 81. В Ловеч има пациент, в Перник има двама пациенти. Най-много концентрирани сличаи има в София, както и в Плевен и Габрово, има един пациент под наблюдение в Лом . От Благоевград се потвърдиха два случая. От Софийските болници също се разшири броя. Новата е Софиямед,  която в момента е поставена под карантина, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб.

„Пробите, които са направени в България, са над 250. За Балканския полуостров голям скок има в Румъния – още 16 случая“, каза още шефът на ВМА.

„Състоянието на настанения в Софиямед е стабилно, той е с едностранна пневмония и остава под карантина в болницата. От новите случаи нямам пациент в тежко състояние, мога да ги характеризирам като средно тежко положение“, обясни той.

„Три случая имат генерична връзка с Банско. Един е работил на лифта, другият е хазяинът и един е бил ски учител. Това е потвърдената информация“, заяви Мутафчийски.

Той обясни, че бременните жени раждат здрави деца и те не могат да се заразят в утробата от коронавируса. Ще се направи консултация със специалисти, за да се изясни напълно въпроса./Nova TV

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене