Корнелия Нинова: БСП имаме две задачи – актуализация на бюджета и редовно правителство

“Коалиция “БСП за България” сме си поставили две задачи – първата е актуализация на бюджета в три посоки –  стабилизиране на здравната система за посрещане на ковид кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, за да могат българските граждани да посрещнат ценовия шок и увеличението на цените на ток, парно, храни, на най-необходимите стоки. И третото е подготовката на държавата за евентуална мигрантска вълна. Това виждаме като предложения по внесената от служебния кабинет актуализация на бюджета, които ние ще направим между първо и второ четене с цел неговото подобряване.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев.

“Втората задача, която сме си поставили, е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет. В това отношение може да се разчита на хладнокръвен разум, стабилно  и отговорно поведение от БСП, което ние показахме и при първите преговори”, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП отбеляза, че  за левицата е било  най-важно да стигне до съгласие по приоритети и благодарение на усилията  в парламента двете страни са успели да постигнат висока степен на съгласие по тези най-важни въпроси – кризите, които ни предстоят.

“Ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на  на държавата. Зависи, разбира се, от  решението на президента при кого ще отиде третият мандат. Ако мандатът дойде при нас, ще разговаряме с ИТН, ИБГНИ и ДБ.”, заяви Корнелия Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене