Ученичка от Хаджидимово с награда от Националния конкурс „Моите детски мечти“

Анелия Спахиева от СУ „Никола Вапцаров“ е отличена с втора място от Националния конкурс „Моите детски мечти“, организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.

Шестокласничката е удостоена с литературна награда за труда си –  почетна диплома и сребърен медал в направление „Литературно творчество“ (проза).

Представителите на журито в раздела за литературно творчество – Екатерина Капралова от издателство „Летера“, Румяна Пашалийска, уредник на Дома музей „Ангел Каралийчев“ при Националния дворец на децата и Юлия Близнашка, преподавател в НДД, срещнаха сериозни трудности при определянето на победителите заради голямата конкуренция.

Наградите на победителите бяха връчени на тържествена церемония в Националния дворец на децата .

Наградената ученичка не успя да присъства на официалната церемония, състояла се в НДД – София, но наградата и бе изпратена в  училището в Хаджидимово и вчера  тя я получи.

Целта на проявата бе да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избрана от тях област на изкуството.

Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2019/2020 година.

Престижната награда не е единствена за Анелия, много скоро тя получи награда и от националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“. Консултант на ученичката е Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

Талантливата  Анелия Спахиева е лауреат и в Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене