Депутатът Радослава Чеканска и председателят на ГЕРБ – Бобошево Даниела Стоянова присъстваха на Архиерейска света Литургия

Народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска и председателят на партията в Бобошево Даниела Стоянова присъстваха на Архиерейска света Литургия, която бе отслужена в храма „Успение на Пресвета Богородица“.

Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, който е и викарий на Негово Светейшество Неофит, отслужи Златоустова света Литургия в храма на град Бобошево. За близо 30 години това бе първото архиерейско богослужение в малкия град. По стародавна традиция, епископ Поликарп бе посрещнат пред храма с питка и сол от десетки миряни.

По време на Литургията той подчерта пред изпълнения с народ храм, че животът ни трябва да бъде съобразен с прошката, смирението, духовната и телесна чистота, чрез които да израстваме като достойни Божии чеда. В литургията взеха участие също отец Георги Паликарски –  архиерейски наместник на Дупнишката духовна околия, целият духовен клир и енорийският свещеник на Бобошево отец Атанас Григоров.

В знак на уважение и благодарност за посещението, председателят на местния мини парламент Даниела Стоянова подари на Белоградчишкия епископ икона на Св. Иван Рилски. Освен ръчно изрисуваната върху дърво икона, Стоянова подари на гостите и кошница с плодове.

За благословение и спомен от богослужението, на всички присъстващи в храма епископ Поликарп раздаде малки икони с образа на Спасителя.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене