Истерия в Гоце Делчев! Масово се обменя лев – евро!

Овчедушието истрахът да ни си загуби спестяванията, бедния български народ в неврокопско се юрна да купува евро. Действието е провокарино от масовата истерия, покрай промените в Закона за БНБ и фалшивите новини насочен икъм хората да сменят левовите си влогове в единната европейска валута.

От миналата седмица насам, в района на град Гоце Делчев все по трудно става, да се купува евро. Всичко живо вади спестяванията си от дюшеци, каси по таваните, скрито покрито имане и купува евро. Според водещи специалисти това е напълно ненужно. За пореден път обикновеният българин показва, че го водят за носа.

Издирването на евро банкноти, може само да доведе до спекула и дефицит, с който да се злоуптореби. В манията си да преодолеят кризата понякога хорат асамия я създават, това не се нармали условия за правене на бизнес, коментират познавачите от региона специално за Топ Преса.

Няма никаква причина да се прехвърлят спестяванията от лев в евро. Това заяви в интервю за БНР финансовият министър Владислав Горанов. Той е категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

„Няма абсолютно никаква причина, освен ако не се налага да пътуват в Европа, българите да разменят левове срещу евро. Българският лев е обвързан с твърд курс – 1,95583 с еврото, и той ще остане обвързан с този курс до замяната на лев с евро. И няма да има и хилядна от стотинката отклонение в тази посока“, успокоява Горанов.

Изказванията на финансовият министър идват само няколко часа след като известният у нас като бащата на валутния борд, проф. Стив Ханке заяви, че създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към еврозоната.

Припомняме, че професорът разкритикува направените от властта промени, според които след присъединяването на България към валутния механизъм, предхождащ еврозоната, курсът подлежи на договаряне. Депутатите дадоха мандат на кабинета да води преговори единствено при условие, че съотношението лев-евро се запази до влизането ни в еврозоната. По думите му не е изключено да има „тайно споразумение“, с което пред България да се поставят „дискриминационни условия“ за присъединяването към еврозоната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене