Прогноза за времето за – 31 януари (неделя)

Какво ще бъде времето в последния ден от януари

Днес облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. Вечерта и през нощта срещу понеделник на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър, ще се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и максимална температура 12 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността до вечерта постепенно ще се увеличи. Ще остане без валеж. Ще духа до умерен южен вятър, който през деня ще се усилва и вечерта вече ще е силен. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта по северното крайбрежие ще бъде 4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Вечерта ще започнат валежи от сняг, под 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен, вечерта бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

В понеделник от сутрин до ранния следобед валежите ще спрат на запад и ще продължат на изток. Количествата ще са по-значителни в най-крайните южни и югоизточни райони.

От вторник нататък следват няколко сухи дни с пролетни дневни температури между 10 и 15 градуса. Нахлуването на топъл въздух е съпроводено с условия за сутрешни мъгли.

Валежите, сравнително високите температури за сезона и снеготопенето, създават предпоставки за разливи на водоемите.

В нощта срещу понеделник рискови са теченията и някои притоци на Марица, Арда, Струма, Места, Доспат и Пиринска Бистрица.

В първия ден на февруари опасност от поройни наводнения има по теченията и някои притоци на Тунджа, както и всички реки по Южното Черноморие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене