Разлог спря водата на Банско! Кметът Кр.Герчев издаде спешна заповед!

Кметът на община Разлог Красимир Герчев издаде заповед, с която забранява извозването на минерална вода с цистерни за хотелите в Банско. Зачестилите през последните няколко години практики, собствениците на хотели в Банско, да вземат минерална вода от изворите района на Разлог, накара Герчев да гарантира количества за туристическия бранш в Разлог.

Заповедта е налице и вече няма да има проблем със захранването на басейните в Разлог и Баня. Температурата на минералната вода от изворите в района на село Баня е около 60 градуса, което я прави изключително подходяща за хотелиерите, които искат да развиват СПА туризъм. В момента всички хотели са пълни и черпенето на вода от минералните извори е достигнал своя пик. В същото време хотелиери от Банско предпочитат да извозват водата до своите хотели, която след това само подгряват. До момента са издадени 65 разрешителни за вземане на вода от извора в село Баня, като всяка година броят на желаещите да ползват вода се увеличава.

Хората в селото са притеснени, че от честото преминаване на цистерните, пълни с вода се руши и пътната настилка. Остава възможността с извозване на минерална вода от изворите в село Елешница, където количествата са свободни, заради липсата на хотели и басейни, които да ползват природното богатство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене