ШОКИРАЩО ВИДЕО! Вижте как се зарежда газ в Хаджидимово! Някъде да видяхте касова бележка?

АКЦИЯ АКТИВНИ ЧИТАТЕЛИ- ТОП ПРЕСА! Югозападният таблоид и по специално информационна агенция www.toppresa.com, питат какви са правилата за зареждане на газ „Пропан – Бутан“ в газова бутилка? Понеже не знаехме проверихмче в интернет – има цяла наредба по случая, която се казва НАРЕДБА за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове.

Според нея, има строгоо пределен ред при който се зареждат бутилки. Законът е категоричен, че газовата бутилка се проверява за изправност и издръжливост, газта се пълни в специални помещения за зареждане на путилката, правят се тестове преди и след пълненето. Всяко пълнене на бутилката на пълначна станция се отбелязва в специален дневник, в който се вписва и номера на бутилката и срока на годността ѝ. Периодично се проверява и вентила на бутилката с пенообразуващо веществото, за да предотврати пропускане/изтичане на газ. ДАМТН също регулярно проверява тези обекти. Питаме обаче къде е ДАМТ, когато в град Хаджидимово пълнят газ в загова бутилка директно в колата на клиента, буквално в краката му. Питаме ДАМТ къде е, когато служителя на газстанцията, не се съобразява с изискванията нито проверява бутилката преди и след пълненето на газ.

Топ Преса публикува запис на подобно според нас престъпно пълнене на газ в бутилка! Уверяваме Ви това не е единичен случай а порочна ОПАСНА практика! Няма да публикуваме името на газстанцията, на която се извършва това престъпление, за да не бъдем обвинени в тенденциозност и насоченост. Проблемът е всеобщ! Готови сме обаче да дадем всички данни с коит оразполагаме на ДАМТ, ако разбира се над тази газстанция няма опънат „чадър“. Накрая но не на последно място, държим да попитаме зрителите и данъчните едновременно – видяхте ли при плащането някой да издава касове бележка? Щото ние- не!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене