Елена Йончева от Брюксел: Страх ме е от Борисов, но ежеседмично държа Европа в течение с корупционните скандали, много скоро ще има резултат!

Над един милион гледаха записа в социалните мрежи. Трябва да бъде изследван този запис, защото в него чуваме как един лидер на европейска държава иска да унищожи своя политически противник.

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV евродепутатът Елена Йончева относно последните политически скандали у нас.

По думите ѝ трябва подобни неща да бъдат разследвани и да не минават безнаказано. За Йончева е най-притеснително, че в този запис се чува, че няма разделение на властите. Аз отново се надявам, че гласът на човека от записа не е на Борисов, поясни Елена Йончева.

Корупцията е голям бич за България, защото удря икономиката, затова вече 13 години сме последни в Европа. Изпускаме шанса да бъдем достойна и развита България. Тези аудиозаписи и снимки показват цялата мерзост на политическата класа в България.

Елена Йончева каза, че автентичността на записа трябва да бъде доказана или опровергана от българската прокуратура. Надявам се, че българската прокуратура ще направи професионален анализ. Йончева изрази готовност с всички средства като евродепутат да подпомогне истината да излезе наяве.

Йончева подчерта, че е унизително да бъде сниман спящ човек, а според нея снимките с банкнотите хвърлят петно върху имиджа на страната ни. Моите отношения към госпожа Корнелия Нинова са като към лидер на политическа партия, подчерта Йончева. Тя посочи, че няма проблем с Нинова, но очевидно лидерът на левицата има проблем със своите структури.

Според Йончева левицата трябва да бъде оглавена от този лидер, който успее да обедини левицата. Йончева каза, че ще подкрепи лидер, който спре вътрешните боричкания в тази партия. По думите ѝ битката с корупцията в България трябва да се води от най-голямата опозиционна партия.

Йончева посочи, че не се страхува, но си дава сметка за това, което чува в записа по неин адрес.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене