Заради ТОЛ таксите: Цената на автобусните билети ще се увеличи драстично

С вдигането на транспортните разходи се вдига и цената на услугата.

Това каза Александър Стамболийски, председател на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ – Благоевград във връзка с протеста на превозвачите, който ще се проведе на 13 януари, циитран от Фокус.

„Няма как това нещо да се избегне. Със сигурност при автобусите ще има драстично увеличение на цената на билета, тъй като тя няма да може да бъде оставена по този начин. Това, което се планира от транспортното министерство – увеличението да е с 0.5 – 0.6 ст. не е точно така. Разходите са различни, така че и цената ще е различна“, каза още той.

Александър Стамболийски посочи, че при стоките в магазините със сигурност ще има поскъпване, пак поради същите причини – транспортната услуга от точка А до точка Б ще бъде завишена значително. „Нали знаете, че ако до сега за 50 км разстояние плащахме 20 лв., то скоро предстои да плащаме по 200 лв., което е значителна разлика в цената. Това ще доведе до някакъв хаос, тъй като фирмите няма да могат да изпълняват задълженията си на цените, които към момента са за транспортните услуги“, отбеляза той.

Стамболийски изрази сериозно съмнение, че ще се стигне до предоговаряне на тол таксите. „Мисля си, че ще има доста сериозни протести от страна на превозвачите. Иначе цените вече бяха драстично редуцирани, както и покритието на пътната мрежа от тол системата. Силно се съмнявам, че в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще има някакво желание още да намали цените или покритието на тол системата върху пътната мрежа. Към момента то е на критичния минимум. Превозвачите все пак искат намаляване, защото дори цените в момента са прекалено високи“, заяви той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене