ЕКСКЛУЗИВНО! Доктор Петър Шопов проговоря за обввинението в убийство на малко момиче от Гоце Делчев! ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО!

След внасянето за разглеждане в съда обвинителен акт срещу д-р Петър Шопов – началник на „Отделение по ортопедия и травматология“ в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, чл. 123, ал.1, предл.2 от Наказателния кодекс и публикувано в регионална медия, днес д-р Шопов  пожела да проговори пред местните медии в Гоце Делчев.

„Относно поставянето на диагнозата и лечението, до изпращане на детето в „Пирогов“, в Гоце Делчев няма никаква грешка“, заяви днес пред местните медии, единият от бвинените лекари за смъртта на 16-годишата М. Т.

Непонятното според обвинените лекари е това, че случаят е от 2013 г., а родителите едва шест години по-късно пускат жалба и обвиняват двамата лекари в Гоце Делчев за смъртта на детето. На 29 юни, 2013 г., момичето претърпяло тарвма карайки велосипед. След изследвания и консултации със специалист, на 5. юли тя е оперирана от екип: д-р Петър Шопов и хирургът-специалист, д-р Иван Канелов след което било уговорено превеждането й в детска хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“ в София за по-нататъшно лечение. След проведеното лечение детето било изписано на 9. август 2013 г. във видимо подобрено състояние. На 23. август, поради оплаквания, детето отново е прието за лечение в „Пирогов“. Шест дни по-късно, на 29. август 2013 г., детето било намерено от майката в безсъзнание. Въпреки положените усилия от лекарите, детето починало в 06:50 чазса.

Извън интервюто, обвиненият лекар, д-р Шопов сподели странни, криминогенни факти – откъснати листове от сестринския дневник с информация за пациентката и разбиване на врата в отделението и изчезването на документация свързана със случая. „Ако трябва, ще изискам и ексхумация на трупа за изследване но ще докажа, че престоят и предприетите действия на лекарите в Гоце Делчев не са причина за смъртта на детето“, категорично заяви д-р Шопов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене