На сесия днес в Гърмен гласуват изменението на заплатата на новия кмет Феим Иса , промени в структурата на администрацията и др.

Последна сесия за 2019 година свиква днес  председателят на ОБС Гърмен Денис Шенгов. Заседанието е насрочено за 17 часа , а дневният ред е от 18 точки .

Интересно се очаква  да е днешното последно за годината заседание на ОБС Гърмен .

На него  се очаква общински съветници да поискат заседанията на  Общинския съвет да се излъчват онлаин  за да може  жителите на общината  да  са в час с работата и решенията на общинските съветници .

Също днес общинските съветници ще гласуват определянето на нов размер на  трудовото възнаграждание на кмета  на общината Феим Иса .

Както  писа Топ Преса в аванс, предложението на кмета  относно заплатата му е , той да получава 2000 лева месечно възнаграждание или с 400 лева по- малко от тази на предшественичката му Минка Капитанова .

Вероятно днес общинските съветници  от ОБС Гърмен ще  обсъдят и предложението на групата съветници от ДПС,  от новата 2020  година да се  откажат   от месечните им възнаграждения с които да  облекчат от  такси за детски градини младите семейства  в общината .

Съветниците от ДПС се очаква  също да призоват и другите  групи общински съветници да подкрепят и да се присъединят  към предложението им .

На днешното заседание на ОБС –Гърмен  според  проекта за дневен ред се  очаква да бъде гласувана и точка за  изменение и допълнение  на структурата на общинската администрация както и отмяната на три наредби , а именно за управление  и ползване на минерални води  от находище „Огняново- Гърмен“ , за осигуряване  на противопожарния ред  на територията на общината и  отмяна на чл.4, т.1 и чл. 7 от Наредба 1 за обществения ред .

Съветниците от Гърмен според дневния ред  днес  ще приемат Наредба за условията и реда за упражняване на правата на община Гърмен върху общинската част от капитала на търговските дружества  както и ще гласуват  предаването на ВиК активи за управление ,стопанисване, поддържане и експлоатация от Асоциацията „ВиК“ ЕООД –Благоевград.

Двама делегати ще бъдат избрани на днешното заседание на ОБС Гърмен които да представляват общината  пред Сдружение „Толерантност“ и  Сдружението на Югозападните общини .

Старейшините  ще гласуват  днес  и промяна в характера на собственост от публична в частна  за имот в село Скребатно както и актуализацията на инвестиционната програма и бюджета  към 31.12.2019 год.

На днешната сесия в община Гърмен ще бъдат определени земите от Общински  поземлен фонд които могат да се отдават под наем и аренда както ще бъдат  определени арендните и  наемни цени за единица площ , както ще бъдат определени и маломерните имоти в община Гърмен от общинския поземлен фонд за отдаване под наем за една година без търгове .

Със свое гласуване общинските съветници в Гърмен ще променят и начина на трайно ползване на имот в землище Гърмен  от „Пасище и мера „в „Друга селскостопанска територия“ в Гърмен и промяна в начина на ползване  от „Нива“ в „Друга селскостопанска територия „в Рибново  с цел на узаконяване на  построени незаконни обекти .

Три искания  – № 200, 201 и 202 на Началника на  общинска служба „Земеделие „ за придобити имоти по чл. 19 от ЗСПЗЗ, същ ще бъдат  обсъждани и  гласувани на днешното заседание на ОБС Гърмен .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене