/ВИДЕО/ Преподавател по математика в САЩ, Виетнам и Тайланд се срещна с ученици от родната му ПМГ в Гоце Делчев

„Предизвикателствата на математиката“. Това бе наслова на срещата-разговор на ученици от Природно-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, с преподавателят по математика в американски, тайландски и виетнамски университети, професор доктор Бойко Гюров. Той е роден в Гоце Делчев през 1971 г. където завършва средното си образование в ПМГ „Яне Сандански“. Изучавал е математика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и след завършването му става преподавател по математика в същия университет до 2000 г. След това заминава за САЩ където преподава любимият си предмет в различни университети и колежи както в Америка, така и във Виетнам и Тайланд.

В момента е гост-преподавател в ЮЗУ Благоевград. Срещата с учниците от ПМГ „Яне Сандански“ е част от редицата мероприятията на учебното заведение във връзка с честването на 100-годишнината от основаването на гимназията. През време на едновековното съществуване на престижното училище, са преминали много ученици с различни дарби и заложби прославили родния край не само в България но и по света. Такъв е  и професор-доктор Бойко Гюров. Срещата премина в непринуден, неформален разговор. Гюров отговаряше на множеството въпроси на учениците, свързани с неговото израстване в кариерата, за екзотичния начин на живот и образование в азиатските държави и особено се интересуваха от неговите спомени и училищната атмосфера когато той самият е учил в същата гимназия.

 

„Аз съм си от Гоце Делчев но където и да съм в България навсякъде се чувствам добре. Може да с каже, че съм човек който обича да пътува но наистина съм си гоцеделчевец така, че като се видя с приятелите тук си ми са най-мили“, заяви професор-доктор Бойко Гюров пред местните медии.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене