/ВИДЕО/ Областна администрация и читалището в Гоце Делчев представиха културното наследство на Италия

Да се представят културното наследство и традиции на Италия в Гоце Делчев е част от програмата на ЕС през 2019 г. свързана с комуникативната стратегия на Европа. Областна администрация Благоевград и народно читалище „Просвета 1865“ в Гоце Делчев, ангажираха вниманието на заинтересовани граждани в бароковата зала на Общинския исторически музей с представянето на културното наследство и традиции на Италия.

Двете инициативи които гражданите видяха, са свързани с мултимедийна географска презентация на Италия, изготвена и представена от десетокласничката в ПМГ „Яне Сандански“, Вероника Давидова. А популярният и обичан от съгражданите си певец, Костадин Тамахкяров – Кеци, изпя китка от популярни италиански песни и създаде истинска италианска атмосфера в бароковата зала на музея.

Музейният служител, Петър Радев, представи историята, традициите и емблематичните забележителности на Италия на специална изложба подготвена от него. С чаша италианско вино и традиционни италиански мезета, присъстващите имаха възможност да пробват и да се насладят на типичната италианска кухня. „Тази програма на ЕС дава възможност на хората от общността да опознаят страните си, да имат комуникативност, дори без да са пътували до съответните страни“, каза уредничката на музея в Гоце Делчев, Златка Симеонова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене