Подробности за скандала гръмнал в Топ Преса! След 5 м. наблюдение! Антимафиоти разбиха схема за търговия с контрабандно гориво на територията на Гоце Делчев

Край село Мосомище заловена цистерна, от която бизнесмен източвал контрабандно гориво, селскостопански производители, собственици на фирми на разпит за незаконната търговия

Антимафиоти разбиха схема за търговия с контрабандно гориво вихреща се в последните месеци на територията на Гоце Делчев. След 5 месеца оперативна работа вчера около обяд на територията на село Мoсомище бе задържан бизнесмен, собственик на линия за автобусни превози, който източвал от цистерна, контрабандно гориво.

Незабавно той е вкаран в полицията, а след него като съпричастен към цялата схема за дистрибуция на контрабандни горива е арестуван и Кръстьо Кунчев от хаджидимовското село Садово.

Кунчев е бил обект на наблюдение от страна на антимафиотите. Вчера той пръв е закаран за разпит в полицията и в последствие задържан. Според антимафиоти нелегалната продажба е ставала почти всяка седмица.

От столицата идвала пълна цистерна с гориво, което било разпродавано за броени часове. Горивото е продавано без документи на по-ниски цени, като по този начин е ощетена държавната хазна с хиляди левове.

Кунчев живее и работи в София и е бил обект на наблюдение на антимафиотите, след серия оперативни сигнали за дейността му в последните няколко месеца и връзката му с групата дистрибутори на контрабандни горива из цялата страна. Каква е точно ролята му спецченгетата изясняват в момента.

В полицейското управление в Гоце Делчев, служители на ГДБОП разпитват бизнесмени, селскостопански производители, животновъди, собственици на фирми за строителна техника и всякакви хора от бизнеса в града. Сред редовните клиенти имало и полицай, които купувал за фирмата на брат си.

Работата по случая продължава и днес с разпит на още свързани в схемата лица. Очакват се още арести на територията на област Благоевград. Случаят е докладван на прокуратурата. Очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене