Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020

В първия работен ден на кмета на община Банско Иван Кадев бе проведена  работна среща  с министъра на туризма Николина Ангелкова,  представители на контролните органи и местния туристически бранш за готовността на курорта за сезон 2019 – 2020.

Според министър Ангелкова има ръст на заявките за зимния туристически сезон. „Много е важно да разширим кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм „Естествено в България”, за да я надградим и да привличаме повече български туристи”, заяви тя.

С нарочно писмо до Министерство на туризма кметът на Банско апелира за държавна   подкрепа за организирането и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – Световната купа по ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители  по целия свят.

Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България,  подчертава в искането г-н Кадев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене