Седмокласникът Атанас Табаков  от Второ ОУ „Гоце Делчев“ в първата десятка в състезание по английски език

Седмокласникът Атанас Табаков от Второ ОУ „Гоце Делчев“ се класира на девето място в Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „ Аз мога тук и сега“, което се проведе от 8 до 10 ноември в град Девин.

Състезанието, което се провежда за пета поредна година, има за цел насърчаване на изучаването на чужди езици и популиризиране на богатото езиково и културно разнообразие. Състезанието се провежда в три етапа – писане на есе, четене и писане с разбиране и говорене и слушане с разбиране. 249 ученици се състезаваха в три възрастови групи: 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12клас. След като се представи отлично в първите два етапа – есе на тема „ What you want to do but you cannot?“ и тест Атанас се класира за третия етап Топ 10, в който се състезаваха учениците постигнали най-добри резултати. Устното изпитване се проведе под формата на диалози по пет теми.

Много добре се представиха и другите двама представители на Второ ОУ „Гоце Делчев“ – Борис Орманов и Ангел Дулев. Във възрастовата група 7-8 клас се състезаваха общо 69 ученици от цяла Бъгария.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене