Има ли скрита „Ковид“ заболеваемост? Гастербайтери от неврокопско с грипоподобни симптоми отказват да се изследват лекуват се в домовете си?

Серия от сигнали дошли чрез всички възможности за контакт с Топ Преса, алармират за сериозен проблем в района на град Гоце Делчев. 

Почти от всички общини в района на град Гоце Делчев, жители ни сигнализират за пристигнали гастербайтери от чужбина, кой дошъл във ваканция, кой се завърнал от сезонна работа, болни с грипоподобни симптоми отказващи да се изследват и лекувайки се вкъщи и чрез личния лекар по телефона. “ Имам съдеди, които сихаха и кашляха цялата къща, старите дори залежаха но се оправиха. Дойдоха си от Испания, където бяха да берат плодове. Казах му на комшията да иде да се е излесдва да не би да ги е хванала „Короната“ но той каза, че излишли пари за тестове нямал. Лекуваха се у дома и от аптеката, от време на време се чуваха с личния си лекар и това е….“, разказва жител на село Слащен община Сатовча, подобни случаи има и в другите общини – Гърмен, Хаджидимово и дори Гоце Делчев. Подобни случаи, ни карат нас от местната медия да се запитаме – има ли скрита заболеваемост в реиона и какво може да се направи по въпроса?

Проблемът според нас е сериозен, защото съ стритата заболевамеост по трудно се работи и предпазва. На ход за здравните власти, да извършан проверка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене