Спортните  дамски и мъжки обувки – винаги напук на модата

Няма да се учудите, че най-големите брандове на дамски и мъжки обувки, на спортни обувки, днес все още използват един медиен трик, да казват, че при тях са най-купуваните маратонки, сникърси, обувки и т.н. Това е така, за да привличат вниманието към себе си, но истинския тренд на пазара на обувки до ден днешен си остават традиционните дамски и мъжки обувки. Ключовата дума в този случай е традиция.

Това са различни видове дамски и мъжки обувки, които по-свой собствен начин са устояли на изпитанията на времето и всяко поколение ги носи със стил и размах, на които всеки търговец би завидял. Истината е, че традиции не се създават с реклама и с модни изложения. Обикновените хора обичат да се осланят на традиции, които са се случили постепенно и са станали част от културния живот на всяка страна по света. Как иначе да си обясним, че най-продавани навсякъде са класическите кецове и спортните маратонки, когато става дума за мъжки обувки и класическите обувки на високи токчета, когато става дума за дамски обувки.

Разбира се, това са само примери от статистики, които отразяват тенденции в пазаруването на обувки онлайн, но те са показателни. Те показват, че въпреки модерността на онлайн пазаруването, традицията си пробива път през него. Мъжете предпочитат да купуват официални мъжки обувки повече от физическите магазини и това е разбираемо, но когато става дума за класическите маратонки, кецове и дори чехли, масово по света се поръчват онлайн.

При дамите е малко по-различно и това е съвсем нормално. При тях, макар водещите тенденции за онлайн пазаруването на дамски обувки да се различават от мъжките, също се наблюдават пробиви с традиционен аспект. Дамите купуват обувки онлайн, които са им за ежедневно ползване, за удобство. А този вид дамски обувки се променят с годините. Докато при мъжете кецът е устойчив тренд на няколко поколения, то ежедневните и удобни дамски обувки са претърпели множество промени. Когато говорим обаче за официални обувки – нищо не може да замени дамските обувки с деколте на високо токче.

 

Източник: https://presata.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене