Уютна и комфортна малка баня

Банята с площ от пет квадратни метра е доста разпространена в съвременните домове и много хора имат проблеми с това да я направят красива и комфортна. Въпреки, че такава баня не може да се нарече малка, често не е ясно колко стилно и в същото време удобно може да бъде направена тя.

Цветова гама

Основната трудност при разработването на дизайна за баня не е толкова малката площ, колкото отсъствието на основна идея. Впечатляващият и уникален дизайн може да се създаде дори и в баня с ограничена площ. Основната задача е визуалното разширяване на границите на помещението. За да го разширите, следва да изберете правилните материали и да се информирате за някои от съвременните техники за проектиране. На първо място това засяга правилния избор на цветове.

Ако банята не е много просторна, тя не ви задължава да я направите бяла или светла. Лесно можете да нанесете на финала тъмни и студени нюанси, например в зеления, синия, виолетовия цвят или техните междинни нюанси, тъй като в такава хроматистика, банята изглежда достатъчно уютна. От друга страна, използването на кафяви и червени тонове, използвани в малката баня, не се препоръчват, защото ще я намалят визуално.

Функции на дизайна

Комбинацията от баня с част от коридора, тоалетната или килера ще ви осигури повече пространство за изразяване на творческите ви идеи. Не забравяйте, че трябва да получите разрешение за блъскането на стени и носещи конструкции от управителя на сградата.

Достатъчно голямата ъглова вана ще бъде най-успешният избор за хората, които предпочитат вана пред душ. В този вид вани за баня можете да се отпуснете, колкото е възможно повече. В нея можете да се наслаждавате дълго на приятна музика и приглушена светлина в компанията на любимия си човек.

Опитайте се да инсталирате по не повече от един обект на всяка стена, за да не се получи чувство за претрупан интериор. Добре е да оптимизирате пода, така че да има минимално количество санитарен фаянс и мебели върху него. Също така, е важно в малката баня да се създаде усещане за баланс между форми, цветове и пропорции.

ВиК инженерство

Когато планирате банята със скромни размери, ще бъдете ограничени в следните параметри:

– Разположението на каналите за вентилация и вентилационните вратички.

– Места за свързване на тръбите (вода и канализация).

– Електрическа безопасност.

Преди извършване на ремонтните дейности, не забравяйте да изготвите план за местоположението на мебелите и санитарния фаянс, както и да обмислите детайлно всички подробности.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене