Каква пералня да си купя?

Виждали сме десетки реклами на перални и ни се струва, че всяка пералня ще ни свърши работа за вкъщи. Така ли е наистина. Това могат да го кажат само професионалисти. Затова нека да се поровим малко в историята на пералните и каква е разликата между такава с горно зареждане и пералня с предно зареждане.

Истина е, че за обикновено пране на дрехите, които носим ежедневно не са ни необходими повече от два основни цикъла пране. Има обаче и специални случаи при които ни трябва по-детайлен санитарен цикъл, за бельо, завивки, и други видове деликатни тъкани.

Традиционните перални с горни зареждане са проектирани просто за потапяне на дрехите в контейнер със сапунисана вода. Оттогава насетне технологията обаче се разви много и вече нещата не са толкова просто. За хората, които не са пускали пералня сами, някои от съвременните модели са като включваме в експлоатация на мощен супер компютър.

Според лекотата за ползване, експертите твърдят, че по-удобни са моделите перални с горно зареждане. Изненадващо е да се каже, но те са по-бързо в прането. Разбира се това зависи и от модела, дали има агитатор (бъркачка). Тези с агитатор перат по-бързо, но тези без перат по-чисто и използват по-малко вода. Като цяло обаче пералните с предно зареждане са „по-внимателни“ с дрехите.

Пералните с предно зареждане  печелят сравнението и на базата на удобство за инсталиране. Понеже могат да се интегрират и в шкаф или в ниша, те са по-удобни за домакинствата. Днес за повечето домакинства този вид перални печелят повече точки, просто защото те са много по-масови в последните повече от 30 години, откакто технологията напредна. Така че е много трудно за семейство имало винаги пералня с предно зареждане да си купи такава с горно. Когато избирате нова такава и сте младо семейство, имате възможност да претеглите качествата наново и да изберете най-добрата за вас.

 Източник: vladives.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене