Бивши баскетболисти искат смяна името на зала Скаптопара

скаптопара

Инициативен комитет от бивши баскетболисти и спортни деятели ще внесат предложение за смяна на името на зала Скаптопара. Те настояват спортното съоръжение да носи имота на легендата на баскетболен клуб Пирин Красимир Тошев – Мики. Сред инициаторите на това предложения са бившите му съотборници в Пирин Димитър Марчин, Бойко Филипов, Л. Кръстев и други, както и ректора на Колежа по туризъм проф. Васил Жечев. Според тях сегашното име на залата не е подходящо и би било редно съоръжението да носи името на една от легендите в благоевградския спорт. В случая това на Красимир Тошев – Мики е най- подходящо, защото баскетбола е най- силно застъпен в тази зала.
Гордостта на бившия кмет на Благоевград Лазар Причкапов бе открита през 2007 година. Тогава в присъствието на заместник-председателя на българския парламент проф. Любен Корнезов, заместник-председателя на ДАМС Михаил Балабанов, както и на много гости, сред които бяха проф. Иван Славков и представители на спортни федерации и клубове, в кв. „Запад“ в Благоевград тържествено бе открита многофункционална спортна зала с 1000 места. Тя бе наречена „Скаптопара“ – едно от старите наименования на града, което носеше и старата спортна зала в града. Тя е разположена на площ от 3656 кв. м., с обем от 29 500 куб. метра, с височина над игралното поле от 9 до 12 метра.
Залата позволява провеждането на международни състезания по хандбал, баскетбол, волейбол и други спортове. Предложението на инициативния комитет за смяната на името, ще бъде внесено в общински съвет Благоевград, където съветниците ще имат последната дума. Пред време подобна идея за смяна името се появи и относно стадион Христо Ботев. Фенове на Пирин искаха стадионът да бъде преименуван на Христо Христов- Бараката, но идеята намери широка обществена подкрепа.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене