Нова версия: Братя Галеви напуснали България в ковчези, натоварили ги като покойници в самолет за Турция срещу 30 бона

35-03-18-galevicopy-copy

Дупнишките бизнесмени си уредили смъртни актове на турски граждани, в измамата участвали и корумпирани лекари и мастита погребална агенция, сензационно твърдят източници от ъндърграунда

Пламен Галев и Ангел Христов избягали от правосъдието като „мъртъвци”. Това е последната версия за бягството на дупнишките бизнесмени, за които упорито се говори, че напуснали България с два смъртни акта. Издирваните с червена бюлетина от Интерпол Пламен Галев и Ангел Христов са се качили на самолет, излитащ за Турция, в ковчези, научи сензационно „Всеки ден“ от свои източници от подземния свят. Това бил единственият начин мафиотите да се изпарят от страната ни незабелязано. Дупнишките престъпници сами си уредили два истински смъртни акта на турски граждани и отлетели като трупове за южната ни съседка. Те намерили бедните семейства на починалите и поели разходите по погребението им, а освен това дали по 2 бона на роднините им, за да забравят за случая и да си затварят устата, разказва сензационно източникът на „Всеки ден“. Братята са платили за специален самолет над 30 000 лева – по 15 бона за всеки от тях. Те проучили кои авиокомпании пренасят тленни останки, защото не всички го правят. След това се свързали с компания, която поела обработката на „товарите“ и оказала пълно съдействие с административните процедури за „покойниците“ – смъртен акт, медицински сертификат, че тялото не представлява опасност за зараза, и съответните разрешителни и документи. Босовете избрали ковчези, които били отворени, а вътрешният (херметичен) ковчег е със стъклен капак, през който може да се вижда. Те са направени специално за покойници, които ще летят със самолет. В измамата участвали и корумпирани лекари и мастита погребална агенция. Докторите са издали документите, без да са установили причините за смъртта и дори да са видели починалите. За тази „услуга“ погребалните агенции им плащат на ръка. С подобни документи освен бягство може да се прикрие убийство или престъпник да смени самоличността си, издават вещи полицаи.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от май 2012 г. Двамата избягаха веднага след като на 3 май същата година Върховният касационен съд на Република България потвърди окончателно ефективните им присъди. Те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Галев бе осъден на 5 години лишаване от свобода, а Христов – на 4. През юни 2012 г. Интерпол официално обяви за издирване дупнишките бизнесмени, които изчезнаха, след като чуха присъдите си. Днес двамата се радват на свободата и милионите си, които са в офшорни фирми на Сейшелските острови. След слизането си от самолета на турска авиолиния като „покойници“ тандемът е отпрашил за няколко месеца за ЮАР, минали са през остров Мадагаскар, както и през Тунис. След това се отправили към друг континент – Азия. Там са погостували на Таки в Дубай, но когато опасността от залавянето им станала голяма, Галеви са се чупили и оттам. Не е известна последната дестинация на Пламен и Ангел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене