Септември (Симитли) започна подготовка за „Б” група с 30 състезатели

Септември-Симитли

Септември (Симитли), който ще играе в „Б” група, започна подготовка за новия сезон. Точно 30 футболисти изведе за първа тренировка треньорът на тима Спас Стоименов.

Септември-Симитли 1

За здраве и успехи бе отслужен църковен водосвет от отец Спас Веселински, който благослови футболистите, старши треньора Спас Стоименов и спортно-техническото ръководство. За успеха на тима бе гръмнато шампанско и всички се почерпиха със сладка баница. На първото тренировъчно занимание присъстваше и кметът на Симитли Апостол Апостолов и главният мениджър Борис Николов. Засега сигурно ново попълнение е Андон Гущеров, който идва от Пирин (Благоевград). Във футболните среди той е известен като “палача” на ЦСКА. В 1/4 финална среща турнира за Купата на България през 2012 година Септември (Симитли) изхвърли гранда ЦСКА след успех с 2:1, като първият гол за тима заби именно Гущеров.

Септември - Симитли 2

С отбора тренира и Радослав Бачев, който обаче само поддържа форма, докато си намери нов отбор. Не е изключено обаче да се стигне и до договор с него. На проби в отбора са Кирил Мутафчийски преминал през школата на Пирин и Антон Тошев играл за старшата възраст на Лудогорец. През паузата отборът на Септември (Симитли) беше напуснат от своя голмайстор Мартин Тошев, който сутринта бе представен като ново попълнение на Пирин (Благоевград). Другият, който си тръгна е Лъчезар Георгиев. Той ще играе в Сливнишки герой.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви, че на 100 процента отборът на Септември (Симитли) ще играе в „Б” група през новия сезон. лни втория футболен ешелон. „Още преди десет дни се чух с президента на БФС Борислав Михайлов и имаме неговото уверение, че отборът ще играе в „Б” група. На сериозни хора като него аз не мога да не вярвам. Още повече, че вчера пак се чухме и той потвърди своите думи. Мисля, че е излишно да го коментираме повече този въпрос”, коментира Апостолов.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене