Бизнесът в Сандански и Петрич с интерес към партньорски проекти с гръцки фирми

Съвместна информационна среща проведоха в град Сандански експертите от Областен информационен център – Благоевград и Бизнес информационен и консултантски център – Сандански.

Пред представители на бизнеса и работодатели бяха представени отворените в момента процедури за кандидатстване с европроекти, насочени към тях. Това са „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“  по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, „Умения“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и Схема за безвъзмездна помощ за подкрепа на МСП за растеж и разширяване извън местните пазари, която е по Пета покана на ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 г.

Предвид близостта до границата с южната ни съседка, присъстващите на срещата проявиха голям интерес към трансграничната програма, която дава възможност за изпълнение на партньорски проекти между фирми от двете страни на границата.

Информационна среща беше проведена и в град Петрич. Събитието там се оказа изключително полезно за представителите на бизнеса, които желаят да предоставят различни видове обучения на персонала си, финансирани по процедура „Умения“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

На информационната среща присъстваха и представители на обучителни организации, което даде възможност на бизнеса за директен контакт и достъп до информация за възможностите за обучения, които те предлагат.

Информационните срещи в градовете Сандански и Петрич са част от кампания на Областен информационен център – Благоевград на тема „Европейски средства в подкрепа на бизнеса“. Това са поредните срещи на територията на Благоевградска област, по време на които експертите на Центъра дават актуална информация за отворени в момента процедури за финансиране на проекти от ЕСИФ.

Информационната кампания на ОИЦ ще завърши с информационна среща за бизнеса и работодателите в Симитли, които могат да получат полезна информация за развитие на предприятията си на 10 април от 11.00 часа в заседателната зала на общинска администрация.

Предварителна регистрация за срещите не е необходима, а участието в тях е напълно безплатно.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене