САМО В ТОП ПРЕСА! Скандалите в РУ на МВР – Гоце Делчев! Цялата истина!

Миналата седмица наши колеги от регионална медия, сигнализираха публичното пространство за „уволнението“ или по  точно „остраняването“ на началника ва полицията в град Гоце Делчев, Ангел Зайков. Топ Преса беше критикувана че не взема отношение, питана беше защо мълчи…? 

След като в публичното пространство, излезе новината за „детронирането“ на Зайков, наш репортер си сверзаха със самия Зайков, защото не крием, че с него бяхме в изключителне диалог и добри отношения, като медия и представител на истнституция. На въпроса защо ви уволняват Зайков заяви:“ От медиите разбрах че съм „уволнен“. Истината е че в петък сам депозирах оставката си, като началник на МВР – Гоце Делчев, депозирах и желанието си за напускане на системата. Странно ми е как може да се пише нещо, което не отговаря на истината. Повече не мога да коментирам. Ще говоря, когато получа известние че оставката ми е приета. Такъв е закона.“ коментира случая Зайков. Топ Преса направи и официалбно питане до ОД на МВР – Благоевград, от където ни бяха потвърдени неговите думи. По повод писането че „детранирането“ на Зайков е следствие от „опъван чадър“ над криминално проявени лица, Зайков беше категоричен пред нашия диктофон. “ Това е набедяване. Логиката и фактите са пред всички. Как полицейски началник, може да опъва каквото и да е над лице задържано за действия извършвани в София. Информацията за споменатото лице е публична има я в много сайтове. Тук ще питам за отговори моите адвокати…“ заяви Зайков пред Топ Преса. На въпроса ни „Защо напуска системата и работата си?“, Зайков беше лаконичен и отговори с думите „Скоро ще стане ясно. Ще изненадам всички.“

Междувременно дългогодишният опонент и човек лаещ, пишещ доноси срещу Зайков, който е от родното му село Копривлен община Хаджидимово, бивш полицай К. Лазаров сам парадира пред хора в селото, че той е пуснал мълвата за „уволнението“ на Зайков, имал влияние в медии и тепърва щели да излизат още „истини“. След „уволнението“ на Зайков, Лазаров дал банкет пред своите хора в селото, дори обещал, че като дойде новия началник на РУ – Гоце Делчев пак щял да почерпи. Това е редно д ас епровери и анализира от ониституциите, според нас. Изобщо ситуацията от РУ  на МВР – Гоце Делчев наистина е доста притеснителна, пускат се партенки, лее се помия, спрягат са различни имена от системата в схеми. Говори се че полицаи вътрели бизнес с коли, кафе машини, търговия и услуги, за дългове и давалери… Това е ужасно! За временно назначен началник от днес на местното МВР е утвърден Илия Уручев, дългогодишен криминалист и заместник на вече бившия началник Ангел Зайков. Има един виц, който според местните полицаи е чиста истина, когато видиш двама полицаи от град Гоце Делчев да пият кафе на центъра, след като станат от кафето къде отиват? Отговорът е мното прост – единия отива да топи и доносчини срещу другия и обратното. Жалко е наистина. Така екип не се прави ефективността е на нула. Време е за ПОУКИ!

Следим темата…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене