Цветан Цветанов: Нужни са прагматични решения за обединение на нацията и връщане на нормалността

Да се търсят прагматични решения за обединение на нацията и връщане към нормалността. Това ще продължи да бъде нашият основен акцент и в предстоящите избори. Агресивният подход не е печеливш за дългосрочния хоризонт за нито една партия, както и за държавата. Това коментира председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов във Видин, в отговор на журналистически въпрос ще променят ли посланията си Републиканци за България, след като доста партии са избрали агресивния подход в кампанията си за 45-то НС.

Цветанов посочи, че партията е заложила на управленска програма с реални решения, не на скандали и популизъм. „Подпомагане на малкия и среден бизнес, реални стъпки за развитие на региони, какъвто е Видинският, газифициране на областта, преизчисляване на пенсиите на българските пенсионери, подпомагане на младите семейства – това са само малка част от решенията, които предлагаме“, обясни председателят на ПП „Републиканци за България“.

Цветан Цветанов бе категоричен, че представителите на партията ще говорят истината и какво реално предлагат. Той изрази съжаление, че популизмът и скандалите взимат връх.

„Колкото повече скандали, толкова повече се подготвят за предстоящите избори“, каза Цветанов и посочи, че е било необходимо да се направи актуализация на бюджета. „Новият финансов министър трябва да провери какво е реалното състояние на държавата, защото до вчера получавахме информация под формата на монолог от финансовия министър и премиера през Фейсбук“. Според Цветан Цветанов инвестициите драстично са намалели и са необходими добри решения за развитието на икономиката. „Когато, обаче Планът за възстановяване и развитие на България не е подготвен добре, се ограничава възможността да се възползваме максимално от европейската солидарност. Около 3 месеца е процедурата в европейските институции, а това означава, че няма да можем да получим авансово 13%, над 1 млрд., които да ползваме до края на годината“, каза още председателят на ПП „Републиканци за България“.

Цветан Цветанов изрази надежда, че изборите на 11 юли ще бъдат честни и прозрачни. „Когато го няма страха и изборният процес бъде честен и прозрачен, българските граждани ще имат реално представителство в Народното събрание“, посочи той. Цветанов каза още, че чрез машинния вот ще отпадне възможността за невалидни бюлетини. „Разчитаме сертифициращите органи да бъдат на високо ниво, за да не се позволят манипулации чисто технически, и да се отчетат реалните резултати“, подчерта Цветан Цветанов. Той обърна внимание на натиска, оказван върху членове и симпатизанти на ПП „Републиканци за България“. „ГЕРБ, не знам защо, ни възприеха като най-голям опонент. Не ние, които напуснахме, предадохме ГЕРБ. ГЕРБ предаде каузата и ценностите, които ни обединяваха в началото“, заяви председателят на ПП „Републиканци за България“. Той бе категоричен, че всеки трябва да може да изразява своите политически виждания, без да бъде мачкан, уволнен или санкциониран от тези, които в момента имат властта. „Хората трябва да решават, но без страх и без натиск. Нормалността е приоритетът, към който трябва да се стремим“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Председателят на ПП „Републиканци за България“ благодари на областната структура на партията във Видин за активната работа. „Продължаваме напред. Радвам се, че във Видин членовете на нашата партия стават все повече. Републиканци за България е партия с ясен хоризонт, в която е важен градивният диалог и истината“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене