Николай Николов получи Приз „Спортист на годината“ в община Петрич

Николай Николов е световен шампион по бразилско жиу житцу. В края на месец август, миналата година, петричанинът защити първата за България световна титла в този спорт.

Николов обяви, че 2018 г  е била последната му спортна година. „За мен е чест, че получавам точно тази награда на община Петрич“, допълни Николай Николов и обяви, че дарява паричната си награда за развитието на СК по борба „Беласица“ Петрич, в който започват първите му тренировки.

В категория „Деца – момичета и момчета“ на първо място бе класирана шампионката по лека атлетика Никол Ангелова, а при юношите и девойките, отличието бе за Даниел Тодоров, шампион по билярд.

Треньор на годината заслужено стана националният селекционер на женския отбор по борба Петър Касабов, който е петричанин. „Радвам се, че съм избран за треньор на годината в община Петрич за втори път. Никога не забравям откъде съм тръгнал, винаги нося в сърцето си Петрич“, каза Петър Касабов.

За отбор на годината в община Петрич беше избран СК „ГоДо“ с треньор Славей Христов.

Наградени бяха и други заслужили спортисти, които със своите постижения успяват да прославят името на Петрич. ОХК „Беласица“ получи отличие за устойчиво развитие на спорта.

В приветствените си думи към всички спортисти, треньори и гости, кметът Димитър Бръчков открои сериозните традиции в спорта, които има община Петрич и тяхното затвърждаване от поколенията до днес. Кметът потвърди, че Общината ще продължи да подкрепя и да работи за развитието на спорта, припомняйки, че Петрич вече домакинства на международни, европейски и национални първенства в различни дисциплини.

На церемонията „Спортист на годината“ днес беше почетена и 95-годишнината от създаването на ОФК „Беласица“ Петрич. Футболният тим получи специално отличие, което връчи Валентин Чакъров, председател на Зоналния съвет на БФС. Кметът Димитър Бръчков отбеляза, че освен силните резултати през годините, отборът е имал най-важното – подкрепата на публиката.

Церемонията „Спортист на годината“ в Петрич беше уважена от редица официални гости, сред които Серафим Бързаков и шампионката по борба на България Тайбе Юсеин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене